Topconcerten in Assen

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min

ASSEN - De provincie Drenthe is afgelopen weekeinde twee maal getrakteerd op een klassiek concert. Het waren uitvoeringen op hoog niveau, verzorgd door het Noord Nederlands Orkest en de Johan Willem Friso Kapel.

Vrijdagavond had het NNO de primeur om de grote zaal van cultuurpaleis De Nieuwe Kolk in Assen op te warmen, samen met de jonge sopraan Hila Fahima uit Israël. Commissaris van de Koningin Jacques Tichelaar woonde het `bouwlampenconcert' bij.

Hij is onder de indruk van de Nieuwe Kolk. ,,Wat een prachtig gebouw. Het is een aanwinst voor Assen en heel Drenthe.'' Ook de akoestiek van het pand, waarvan de bouw nog niet volledig is voltooid, is volgens Tichelaar ,,uitzonderlijk goed''.

Zaterdag was de Commissaris van de Koningin te gast bij de koninklijk militaire kapel Johan Willem Friso. Liefst twaalfhonderd gasten genoten van het concert in De Bonte Wever. Het nieuwjaarsconcert werd gratis aangeboden, als dank voor de steun van de Drentse bevolking, die er aan heeft bijgedragen dat de kapel in Assen behouden blijft. ,,Een prachtig gebaar'', aldus Tichelaar.

© Nationale Recreatiegids