Iris Kroes wint The Voice of Holland

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min

HILVERSUM (ANP) - Iris Kroes heeft vrijdag de tweede editie van de tv-talentenjacht The Voice of Holland gewonnen. Het publiek koos na de finale-eindstrijd de 18-jarige Friezin als beste zangeres.

De winnares kreeg 51 procent van de stemmen. Chris Hordijk (28) werd tweede. Op de derde en vierde plek eindigden Erwin Nyhoff (39) en Paul Turner (25).

Tijdens de finale waren de Engelse zangeres Birdy, de Britse singer-songwriter Taio Cruz en de Amerikaanse artiest Gavin DeGraw te gast. Chris Hordijk zong met zijn zus Lisa Lois een duet. Zij was de winnares van het tweede seizoen van de RTL-talentenjacht X Factor.

De tweede editie van The Voice was sinds september op de tv. Coaches Marco Borsato, Roel van Velzen, Angela Groothuizen en Nick en Simon kozen tijdens blinde audities zangtalenten die ze maandenlang begeleidden. Turner komt uit de 'stal' van Van Velzen, Hordijk kreeg steun van Nick en Simon, Groothuizen begeleidde Nyhoff en Kroes was het laatst overgebleven talent van Borsato.

Kroes, die zichzelf tijdens haar auditie voor het programma begeleidde met een harp, volgt in de voetsporen van Ben Saunders. Hij won de eerste editie van het populaire programma.