Rijksmuseum exposeert in Istanbul

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min

AMSTERDAM (Novum) - Het Rijksmuseum houdt van februari tot en met juni een tentoonstelling over de Nederlandse Gouden Eeuw in Turkije. Onder meer vijf schilderijen van Rembrandt zijn er te zien, meldt het museum maandag. De tentoonstelling vindt plaats rond de viering van vierhonderd jaar diplomatieke betrekkingen tussen Turkije en Nederland.

Op de tentoonstelling in het Sakip Sabanci Museum in Istanbul zijn van 21 februari tot en met 10 juni in totaal 111 schilderijen, tekeningen, prenten en kunstnijverheidsobjecten als tapijten en aardewerk te zien. De kunstwerken moeten het verhaal van de macht en pracht van de jonge republiek in de Gouden Eeuw vertellen.

Hoogtepunten uit de tentoonstelling zijn De Liefdesbrief van Johannes Vermeer en onder meer Het Portret van Haesje van Cleyburgh, De Pauwen en De Muziekles van Rembrandt van Rijn.

Het Rijksmuseum toonde delen van de collectie eerder onder meer in Australiƫ, Japan, de Verenigde Staten, China, Canada, Frankrijk, Luxemburg en Qatar. De tentoonstelling in Istanbul is voorlopig de laatste reizende tentoonstelling, voordat het hoofdgebouw van het Rijksmuseum in 2013 heropent.