Van Gogh langer in Hermitage

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min

AMSTERDAM (Novum) - De collectie van het Van Gogh Museum in Amsterdam blijft gedurende de hele verbouwing te zien in de Hermitage. Ruim zeventig topstukken uit de verzameling blijven vanaf dit najaar zeven maanden te zien. Eerder werd gevreesd dat de collectie slechts vier maanden in de Hermitage terecht zou kunnen.

Door de populariteit van het museum zou een ontoegankelijke collectie een klap zijn voor de gemeente. Jaarlijks komen ongeveer anderhalf miljoen mensen op de doeken van Van Gogh af. Het museum zou honderdduizenden bezoekers mislopen.

De huisvesting van de werken samen met een aantal brieven en prenten betekent wel dat de programmering van de Hermitage 'ingrijpend' wordt aangepast, melden de musea donderdag in een gezamenlijke verklaring. Een tentoonstelling over het impressionisme is naar voren geschoven om aansluiting te vinden bij de Van Gogh-presentatie.

Weer andere exposities worden juist uitgesteld. De extra kosten van de herprogrammering worden gedeeltelijk gedragen door de gemeente. De verzameling uit het Van Gogh Museum is van 29 september dit jaar tot 25 april volgend jaar in de Hermitage te zien.