Laatste kunstige vrijdag 70 procent korting

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min

EINDHOVEN - Vrijdagmiddag 3 februari worden de laatste kunstwerken uit de BKR-collectie van de gemeente verkocht met 70 procent korting op de oorspronkelijke prijs. De verkoop vindt plaats in het stadhuis aan het Stadhuisplein in Eindhoven.

Genieten
De gemeente verwierf de kunstwerken in de jaren 1956-1987 toen kunstenaars hun werk aan de gemeente konden aanbieden in ruil voor inkomen (Beeldend Kunstenaars Regeling). De kunstwerken werden veelal uitgeleend aan instellingen en organisaties in de stad. De gemeente verkoopt de collectie zodat een breder publiek ervan kan genieten.

Kunstige vrijdagen
Medio december vorig jaar is het grootste gedeelte van de collectie van de hand gegaan in de kunstverkoop/-veiling op Strijp-S. De laatste honderd werken zijn de afgelopen twee vrijdagmiddagen in de uitverkoop gegaan met kortingen van respectievelijk 30 en 50 procent.

Laatste kans
Kunstliefhebbers hebben vrijdagmiddag 3 februari voor de allerlaatste keer de kans om een echt Eindhovens kunstwerk te bemachtigen. Deze laatste verkoop-vrijdagmiddag zelfs met 70 procent korting op de oorspronkelijke prijs..

© Nationale Recreatiegids