Goudse Schouwburg Theater van het Jaar 2011

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min

UTRECHT (ANP) - De Vereniging van Vrije Theaterproducenten (VVTP) heeft de Goudse Schouwburg uitgeroepen tot Theater van het Jaar 2011. Voorzitter Erwin van Lambaart van de VVTP reikte maandag in het Utrechtse Beatrix Theater de bijbehorende prijs uit aan schouwburgdirecteur Nel Oskam: een speciaal door ontwerper Carla Janssen-Höfelt vervaardigde theaterstoel die de winnaar 1 jaar in bezit mag houden.

Volgens de VVTP kenmerkt de Goudse Schouwburg zich niet alleen door een hoge mate van professionaliteit, maar ook door een ,,buitengewoon gepassioneerde benadering van het theatervak''. Van Lambaart: ,,Van kassière tot directeur kennen ze hun publiek en weten het ook goed te bereiken, waardoor de kans op volle zalen aanzienlijk wordt vergroot.

''Voor de jurering van de jaarlijkse prijs zijn de VVTP-leden te rade gegaan bij acteurs, technici, productieleiders en kantoormedewerkers. De theaters in Nederland werden beoordeeld op onder meer criteria als gastvrijheid en betrokkenheid.

De VVTP bestaat uit 17 grote theater- en muziekproducenten, die bij elkaar 60 procent van het podiumaanbod in Nederland verzorgen. Vorig jaar werd het Luxor Theater in Rotterdam uitgeroepen tot beste theater.