Verkiezing tijdens Historische Herberg in Arnhem

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min

ARNHEM - De gemeente Arnhem wil voor bijzondere gebeurtenissen, personen of plekken in de stad stenen strips maken met een mooie herinneringstekst erop. De gemeente werkt daarbij samen met het Arnhems Historisch Genootschap Prodesse Conamur.

Zij organiseren aanstaande vrijdag, tijdens de Historische Herberg, een verkiezing waarbij de winnaar een stenen strip krijgt.

Historische Herberg
Tijdens de Historische Herberg kunnen deelnemers op een gebeurtenis, persoon of plek stemmen die een stenen strip verdient. Zij kunnen daarbij kiezen uit zeven ideeën die door een deskundige jury, bestaande uit leden van het Arnhems Historisch Genootschap Prodesse Conamur en de projectleider van de gemeente, zijn gekozen.

Deelnemers aan de Historische Herberg kunnen hun stem uitbrengen op Hotel-Zuid in Malburgen, de weggevoerde Joden in Arnhem tijdens de Tweede Wereldoorlog, de trap van Escher, schrijfster Reinalda van Eymeren, de Binnenmolen aan de Jansbeek, de gestolen mondharmonica door John Lennon en ten slotte Kempenaer die Thorbecke naar Arnhem haalde om de grondwet van 1848 te schrijven.

Deze ideeën zijn ook afkomstig van de website www.meedoeninarnhem.nl. Daar konden Arnhemmers bijzondere gebeurtenissen, personen of plekken aandragen die een eigen herinneringsplek verdienen. Er zijn meer dan 45 ideeën ingediend en er is meer dan 100 keer gestemd op de verschillende ideeën.

© Nationale Recreatiegids