Voorjaarsvakantie bij Naturalis

Door Redactie Nationale Recreatiegids
4 min

LEIDEN - Van 18 februari tot en met 4 maart organiseert Naturalis in Leiden activiteiten voor jong en oud. Bezoekers kunnen aan de wetenschappers vragen stellen over walvisschedels, schuiven aan bij de handpoppenshow met Moffel en Piertje of bekijken de preparaties en het onderzoek met echte schedels.

Moffel en Piertje
Moffel en Piertje, bekend van het Schooltv-programma Koekeloere, komen in de voorjaarsvakantie naar het museum. In de handpoppenshow gaan ze op expeditie in hun achtertuin. Daarbij kunnen ze de hulp van het publiek goed gebruiken. Na afloop maken kinderen hun eigen verzamelmandje en gaan op de binnenplaats van Naturalis op zoek naar een mooie schelp of steen.

Doe en ontdek
Bij Doe en ontdek doen bezoekers, net als onderzoekers, hun eigen ontdekkingen. Door schedels te onderzoeken, stellen ze zelf de stamboom van de mens samen. Ze zien uit welke botten een skelet bestaat en kunnen aan schedels zien van welk dier die geweest zijn.

Prepareren: het echte werk
In de zaal LiveScience ontleedt het museum wekelijks op woens- en zaterdagen een mol, vleermuis of soms een bruinvis en worden de botten en de huid op een speciale manier bewaard. Kinderen ordenen hier hun eigen  schelpenverzameling of nemen samen met de begeleider deel aan de interactieve theatervoorstelling over opa's schelpenkist.

In de ScienceTalk op zondag 26 februari vertellen wetenschappers alles over walvisschedels.

© Nationale Recreatiegids