Interne conflicten bij Groninger Museum

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min

GRONINGEN (Novum) - De sfeer op de werkvloer van het Groninger Museum heeft te lijden gehad onder de financiƫle en bestuurlijke problemen van de afgelopen tijd. 'Interne conflicten en onderlinge haatgevoelens' zouden de verhoudingen verzieken. Dat schrijft de Volkskrant dinsdag op basis van een vertrouwelijk advies aan de gemeente en provincie.

Adviseur en voormalig directeur van het Rijksmuseum in Amsterdam Henk van Os zou hebben geconcludeerd dat personeelsleden elkaar tegenwerken. De problemen bedreigen bovendien de prestaties van het museum, vreest Van Os.

Een tentoonstelling over het werk van Jan Altink had het museum veel meer geld kunnen opleveren als het personeel niet verdeeld was geweest en zich had ingezet, zou de voormalig museumdirecteur hebben geschreven.

Het Groninger Museum kreeg vorige week een financiƫle injectie van 1,9 miljoen euro om faillissement te voorkomen. De instelling blijft voorlopig onder verscherpt toezicht staan en de gemeente neemt de leiding in het aanstellen van een nieuwe directeur. Het museum kon dinsdagochtend nog niet op de berichtgeving reageren.