Groninger Museum moet reorganisatie herzien

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min

GRONINGEN (Novum) - Het reorganisatieplan van het Groninger Museum moet helemaal worden herzien. Dat was de uitkomst van een rechtszaak tussen de ondernemingsraad en de directie van het museum voor de ondernemingskamer in Amsterdam. Wat het besluit betekent voor de financiële injectie van 1,9 miljoen euro van de gemeente Groningen is niet duidelijk.

De gemeente kon vrijdag geen duidelijkheid geven of een door de ondernemingsraad goedgekeurd reorganisatieplan voorwaarde is voor de financiële injectie. Een woordvoerder van het college kon wel vertellen dat de stad onverkort vasthoudt aan de bezuinigingsplannen die het museum moet doorvoeren. Tot nu toe maakte de stad twee keer een voorschot over, meldde de zegsvrouw.

De ondernemingsraad van het museum vindt dat het reorganisatieplan financiële onderbouwing ontbeerde. De ondernemingskamer in Amsterdam bepaalde donderdag dat het museum zijn huiswerk over moet doen.

In het voorstel was geen sociaal plan opgenomen, lieten de advocaten van zowel de directie als de ondernemingsraad weten. Bij het museum staan zeven banen op de tocht. Advocaat van de ondernemingsraad Jan Harmen Baljet legde uit dat de directie ook niet duidelijk had gemaakt of in de toekomst nog meer banen verdwijnen.

Over twee weken moeten interim-directeur George Verberg en de raad van toezicht met een nieuw voorstel komen. De gemeente en de provincie Groningen hebben de afgelopen tijd geld toegezegd, op voorwaarde dat een reorganisatie snel wordt doorgevoerd.