Premiere over beeldhouwer Maja van Hall

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min

SCHEVENINGEN - Op maandag 27 februari vindt in Museum Beelden aan Zee in Scheveningen de première plaats van de documentaire 'Wat blijft' over beeldhouwer Maja van Hall. Deze film werd ter gelegenheid van Maja's 75e verjaardag in opdracht van de Hallart Foundation gemaakt door Dopplmeister.

De documentaire zal tot 3 juni dagelijks in het museum te zien zijn in het kader van de overzichtstentoonstelling 'Mijn werk is mijn biografie - De beeldhouwkunst van Maja van Hall'. De film is het verslag van de zoektocht die Maja door haar lange en produktieve leven maakte terwijl zij werk selecteerde voor de expositie in Beelden aan Zee.

Meer dan vijftig jaar kunstenaarschap ging daarbij onder haar handen door, resulterend in de vraag wat er ooit uiteindelijk van haar oeuvre zal overblijven. Maja is ondermeer gefilmd in haar atelier, maar ook in de Italiaanse steenhouwerij Studio Sem waar ze nog altijd werkt, en thuis aan de keukentafel, met haar man, kinderen en kleinkinderen.

Het resultaat is een intieme film over een van Nederlands beste en meest bescheiden beeldhouwers. 'Wat blijft' werd mede mogelijk gemaakt door crowdfunding en kreeg daarnaast steun van de Stichting Zabawas, de Stichting Harten Fonds en de M.A.O.C. Gravin van Bylandt Stichting.

© Nationale Recreatiegids