Maart en April cultuurmaand in Den Bosch

Door Redactie Nationale Recreatiegids
7 min

DEN BOSCH - 's-Hertogenbosch is cultureel verantwoord. In de maanden maart en april biedt 's-Hertogenbosch een podium aan diverse culturele evenementen. Evenementen vol prachtige muziek, theater, film en kunst op hoog niveau, zowel van nationale als internationale afkomst. Diverse locaties, zoals de Sint-Janskathedraal en de Verkadefabriek dragen bij aan een sfeervolle ambiance. De Meest Gastvrije Stad biedt verrassend talent voor haar bezoekers.

Maart: Evenementen in de Meest Gastvrije Stad
Tijdens de Literaire Manifestatie 2012, het jaarlijkse boekenspektakel, betreden traditiegetrouw enkele letterencoryfeeën het toneel van de Grote Zaal om te spreken over hun werk en leven. Op vrijdag 9 maart, aan de vooravond van de Boekenweek, betreden niemand minder dan Adriaan van Dis, Charlotte Mutsaers, Tommy Wieringa en Ben Haveman het podium van Theater aan de Parade. Onder leiding van Philip Freriks praten zij over hun werk en leven.

10 en 11 maart wordt de bezoeker op indringende wijze onder de daken van W2 Poppodium, De Toonzaal en De Verkadefabriek geconfronteerd met hoofdzakelijk nieuwe artiesten die barsten van de urgentie. fabrIQ is een festival zonder nauw sluitende hokjes. Een ontdekkingstocht. Genre- of stijltypering is niet aan de orde.

De Radio 538 DJ's staan zondag 11 maart met de mega studiotruck op de Markt in ‘s-Hertogenbosch, waar het talent uit de regio de kans krijgt zichzelf te laten zien en horen. Tijdens Radio 538 voor War Child zijn de dagen zijn gevuld met entertainment, acties en optredens van bekende artiesten. Alles met maar één doel: zoveel mogelijk geld ophalen voor het faciliteren van onderwijs voor oorlogskinderen in voormalige oorlogsgebieden.

Van 20 tot en met 25 maart presenteert Festival Cement werk van 23 jonge theatermakers, choreografen en schrijvers. Allen uit Nederland en Vlaanderen, maar dit jaar voor het eerst ook internationaal werk uit Parijs, Madrid en Venetië, in samenwerking met Stichting Jheroniums Bosch 500. Tijdens de 13de editie van Festival CEMENT wordt de Verkadefabriek omgetoverd tot het kloppend hart van het festival.

Op zaterdag 31 maart volgt een muzikaal hoogtepunt met de Matthäus Passion, uitgevoerd door Het Brabants Orkest en het Philips' Philharmonisch koor in de Sint-Jan. Een zestal zeer aansprekende solisten staat klaar de bezoeker te ontroeren met hun diverse rollen in het lijdens- en sterfverhaal van Jezus Christus in de prachtige ambiance van de monumentale Sint-Jan, het hoogtepunt van Brabantse gotiek.

Ook in april biedt 's-Hertogenbosch als Meest Gastvrije Stad een hoogwaardig programma aan culturele evenementen. Bezoek de jubileumtentoonstelling met sculpturen van Niki de Saint Phalle op Kunstlocatie Würth, Bosch Art Film in de Verkadefabriek, de Art & Antiques Fair 's-Hertogenbosch en Indoor Brabant.

© Nationale Recreatiegids