Naturalis genomineerd voor de Museumprijs 2012

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min

LEIDEN - Gisteren is bekend gemaakt dat Naturalis is genomineerd voor de BankGiro Loterij Museumprijs 2012. De jury oordeelde dat het museum aantrekkelijk en toegankelijk is voor alle leeftijden. De effectieve publieksbenadering en de geslaagde presentatie van bijvoorbeeld het ingezonden project Doe en Ontdek waren doorslaggevend voor de nominatie. Het museum dat vanaf 1 maart de meeste stemmen krijgt van het publiek is de winnaar van €100.000.

Naast Naturalis zijn ook het Kinderboekenmuseum Den Haag, Natuurmuseum Fryslân Leeuwarden en Het Scheepvaartmuseum Amsterdam genomineerd. Dit jaar wordt de BankGiro Loterij Museumprijs uitgereikt aan het museum dat zich het meest effectief en aansprekend richt op kinderen van 4 tot 12 jaar oud. De vakjury selecteerde uit de 45 aanmeldingen vier musea.

Via www.museumprijs.nl kan het publiek van achttien jaar of ouder, vanaf donderdag 1 maart tot en met zondag 1 april 2012 stemmen op deze genomineerde musea. De stemmers maken kans op een zesdaagse cultuurvakantie naar St.Petersburg, aangeboden door SRC-Cultuurvakanties.

De jury noemde de ingezonden activiteit Doe en Ontdek een goed voorbeeld van effectieve publieksbenadering. Bij Doe en Ontdek krijgen kinderen voorwerpen in handen. Aan de hand van een opdrachtkaart met prikkelende vragen onderzoeken kinderen de objecten enworden zo op een speelse manier aangezet na te denken over wat zij zienin het museum. 

© Nationale Recreatiegids