Italiaanse zanger Lucio Dalla (68) overleden

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min

ROME (Novum/AP) - De populaire Italiaanse zanger Lucio Dalla is donderdag overleden in Zwitserland tijdens een Europese tournee. Zijn management liet weten dat hij na afloop van zijn ontbijt waarschijnlijk een hartaanval kreeg, waarna hij is overleden. Dalla is 68 jaar oud geworden. De avond voor zijn dood trad hij nog op en leek hij in goede gezondheid.

De muzikant en liedjesschrijver had een jazzachtergrond, al wisselden zijn liedjes af tussen verschillende genres. Zijn combinatie van folk, pop, klassiek en opera was bij veel Italianen geliefd. Van zijn plaat Caruso werden wereldwijd negen miljoen exemplaren verkocht. Dalla schreef niet alleen zijn eigen liedjes, hij speelde ook klarinet, saxofoon en piano.

Dalla toerde regelmatig in het buitenland. Hij had nog optredens gepland staan in Frankrijk, Duitsland en Belgiƫ. De president van Italiƫ, Giorgio Napolitano, reageerde donderdag al op het overlijden. "Dalla was een sterke en authentieke stem die heeft bijgedragen aan het vernieuwen en bevorderen van het Italiaanse lied in de hele wereld."