DeLaMar komt met Het geheugen van water

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min

AMSTERDAM (ANP) - Het DeLaMar Theater in Amsterdam brengt komende zomer Het geheugen van water op de planken. Dit is het eerste toneelstuk dat het theater zelf produceert. Het geheugen van water gaat 17 juni in première en is daarna 10 weken te zien.

Tjitske Reidinga, Anneke Blok en Pauline Greidanus spelen de hoofdrollen in de komedie. Het stuk gaat over drie zussen die aan de vooravond van de begrafenis van hun moeder bij elkaar komen. Voor het eerst sinds lange tijd zijn ze weer samen en terug in hun ouderlijk huis.

Alle zussen herinneren zich dezelfde gebeurtenissen uit hun jeugd op een andere manier.De voorstelling is gebaseerd op The Memory of Water van de Britse schrijfster Shelagh Stephenson, dat in 1996 voor het eerst in een Londens theater was te zien.

DeLaMar heeft voor het stuk gekozen in samenspraak met regisseur Antoine Uitdehaag. Het Amsterdamse theater heeft Uitdehaag en actrice Tjitske Reidinga gevraagd de komende 3 jaar tijdens de zomermaanden een toneelstuk te maken. Door zelf producties te presenteren, wil het DeLaMar ,,nog meer een eigen gezicht en een landelijke uitstraling'' krijgen.