Google zet tienduizenden kunstwerken online

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min

WASHINGTON (Novum) - Het digitale kunstproject van Google is uitgebreid met tienduizenden kunstwerken uit 151 musea en instellingen wereldwijd. Bezoekers van googleartproject.com kunnen vanaf dinsdag een digitale wandeling maken door het Koninklijk Paleis in Amsterdam of een kijkje nemen in Witte Huis in Washington.

Naast het Van Gogh Museum en het Rijksmuseum in Amsterdam, die al meededen aan het project, zijn nu het Kröller-Müller Museum, Museum Boijmans van Beuningen en het Gemeentemuseum Den Haag via Google bezoekbaar. Werken van Rembrandt, Rubens, Van Gogh en Van Dijck zijn zo in detail te bekijken.

President Barack Obama stelde zijn kantoor eveneens open voor Google, waardoor zijn officiële werkplek online is te zien. Google besteedde echter ook aandacht aan minder statige culturele iconen. Zo kunnen digitale bezoekers bijvoorbeeld ook genieten van Braziliaanse graffiti en Afrikaanse of Australische rotskunst.

Het Google Art Project werd in 2011 gelanceerd met duizend kunstwerken. In samenwerking met instellingen in veertig landen, is het digitale archief nu uitgebreid naar dertigduizend kunstwerken en andere bezienswaardigheden.