Schenking van dertig miljoen euro aan Boijmans

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min

ROTTERDAM (Novum) - Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam heeft vrijdag een aantal kunstwerken gekregen met een gezamenlijke waarde van dertig miljoen euro. De donatie is afkomstig van Hans Sonnenberg, kunstverzamelaar en oprichter van de Rotterdamse galerie Delta.

De schenking bestaat uit vijftien kunstwerken, waarin grote kunstenaars als David Hockney, Jean-Michel Basquiat en Constant zijn vertegenwoordigd, meldt het museum. Sonnenberg maakte twaalf jaar geleden al kenbaar dat hij werken uit zijn privéverzameling wilde bijdragen aan de museumcollectie.

Sonnenberg vond de werken uit de schenking goed passen bij de tentoonstelling over zijn galerie en verzameling, die nu in het museum is te zien. Hij besloot naar eigen zeggen om die reden de schenking definitief te maken.

Galerie Delta opende in 1962 de deuren. Het was de eerste galerie in Rotterdam die zich exclusief richtte op eigentijdse kunst. De expositie ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan van de galerie is nog tot 20 mei te zien.