Paul van Vliet komt terug met onemanshow

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min

DEN HAAG (ANP) - Paul van Vliet komt na 8 jaar weer met een onemanshow. De 76-jarige cabaretier is vanaf 23 september elke zondagmiddag te zien in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Daar speelt hij de voorstelling Zondag in Den Haag.

Het is een show ,,met de warme mix van milde humor, persoonlijke liedjes, gekke types en indringende verhalen'', liet Van Vliet maandag weten. De voorstelling bevat oud en nieuw materiaal en heeft accenten van Den Haag, de stad waar de cabaretier geboren is. Zijn vaste pianist Klaas van Dijk begeleidt hem.

Van Vliet treedt vooralsnog zeven zondagen op en kan lopend naar het theater. Afgelopen week is de kleinkunstenaar verhuisd van Breukelen naar een verbouwd pakhuis in Den Haag, op 5 minuten loopafstand van de Koninklijke Schouwburg.

Om de terugkomst in het theater te vieren is er na afloop van elke voorstelling een borrel in de foyer, waar de cabaretier het glas zal heffen met zijn publiek.Paul van Vliet staat al 53 jaar in het theater en bracht 12 onemanshows.

Met de laatste, One man show voor Unicef, toerde hij langs de theaters van 2002 tot en met 2004. Van 2007 tot 2009 stond hij samen met Anne-Wil Blankers in de toneelvoorstelling Liefdesbrieven. Hij staat nog geregeld in het theater, maar doet het de laatste jaren wel wat rustiger aan.