Suu Kyi onderwerp foto-expositie in Rangoon

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min

RANGOON (Novum/AP) - Een fototentoonstelling over de recente verkiezingscampagne van de Myanmarese oppositieleidster Aung San Suu Kyi toont aan hoeveel er in Myanmar is veranderd sinds er vorig jaar na een halve eeuw officieel een eind kwam aan de heerschappij van het leger.

De donderdag in Rangoon geopende expositie bestaat uit foto's van drie Myanmarese persfotografen. Tot ruim een jaar geleden verschenen er nauwelijks foto's van Suu Kyi in de Myanmarese pers, maar tegenwoordig is aan haar beeltenis moeilijk te ontkomen.

Bij de opening zei Suu Kyi dat de fotografen erin zijn geslaagd momenten uit de campagne vast te leggen die zij zelf niet had opgemerkt. De tentoonstelling, getiteld Aung San Suu Kyi: de Birmese Weg naar Democratie, bestaat uit 25 foto's op posterformaat. Veel van de - kleurige - foto's verschenen ook in buitenlandse kranten en tijdschriften, zoals Le Monde, International Herald Tribune en Paris Match. De expositie is van 2 juli tot 23 september te zien in het Franse Arles.

De begin april gehouden verkiezingen leverden de Nationale Liga voor Democratie (NLD) van Suu Kyi een grote overwinning op. Suu Kyi werd op 2 mei beëdigd als parlementslid.