Theaters opgeroepen ticketprijzen te verlagen

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min

AMSTERDAM (Novum) - De twee belangrijkste brancheverenigingen in de theatersector roepen schouwburgen en theaters op hun toegangsprijzen te verlagen. Het in het Kunduz-akkoord teruggeschroefde btw-tarief voor podiumkunsten moet het publiek te goede komen, zegt een woordvoerder van de Vereniging van Vrije Theaterproducenten (VTTP) donderdag.

Samen met de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD) heeft de VTTP dit standpunt bekendgemaakt op de laatste ledenvergadering. De verenigingen zeggen het enorm te waarderen dat is besloten het btw-tarief op toegangskaarten terug te brengen naar zes procent. Vanaf 1 juli gold een verhoogd tarief van negentien procent.

"Wij vinden het heel belangrijk een volle zaal publiek te trekken bij voorstellingen. Daarom is het niet meer dan logisch dit btw-voordeel door te rekenen aan onze bezoekers", aldus de woordvoerder.

Of de kaartjes voor concerten en voorstellingen binnenkort daadwerkelijk goedkoper worden is afwachten. Schouwburgen, theaters en concertzalen mogen uiteindelijk zelf bepalen of ze gehoor geven aan de oproep van de brancheverenigingen.