Antiekbeurs wijdt expositie aan Boudewijn Buch

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min

DEN HAAG (Novum) - De Oude Kunst- en Antiekbeurs in Delft staat dit jaar deels in het teken van Boudewijn Büch. Een expositie op de beurs wordt door het Letterkundig Museum in Den Haag ingericht als eerbetoon aan de schrijver, meldt de organisatie woensdag.

De hommage komt in het tiende sterfjaar van Büch, die op 23 november wordt herdacht. De fantasierijke auteur liet een bibliotheek na met ruim honderdduizend boeken. Op de tentoonstelling zijn persoonlijke bezittingen te zien die Büch naliet aan het Letterkundig Museum.

Naast schrijver was Büch televisiemaker. Hij bracht zijn interesses - variërend van de Rolling Stones tot Goethe en uitgestorven vogelsoorten - onder de aandacht van kijkers in het programma De Wereld van Boudewijn Büch.

Büchs literaire werk was niet onomstreden. Dat kwam vooral door het twijfelachtige waarheidsgehalte van 'feiten' in zijn werk en de versie die hij gaf van zijn levensloop. Zo zou het boek De Kleine Blonde Dood, zijn grootste literaire succes, zijn geïnspireerd door het overlijden van zijn zoontje. Hij heeft echter nooit een kind gehad.

De antiekbeurs vindt van 26 tot 30 september plaats in Museum Het Prinsenhof in Delft.