Johnny Depp helpt bij publicatie roman Guthrie

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min

AMSTERDAM (Novum/AP) - Het enige boek dat folklegende Woody Guthrie ooit voltooide wordt volgend jaar mede dankzij Johnny Depp gepubliceerd. De acteur is samen met schrijver Douglas Brinkley verantwoordelijk voor de redactie van de roman, House of Earth.

Brinkley en Depp, die elkaar leerden kennen via Hunter S. Thompson, maakten hun plannen voor de publicatie bekend in een essay in The New York Times Book Review. Het boek gaat over een koppel uit Texas dat in zijn poging een huis te bouwen weerstand ondervindt van banken en houtbedrijven.

House of Earth wordt niet genoemd in de biografieën over Guthrie, die deze maand honderd jaar geleden geboren werd. Brinkley leerde over het bestaan van het boek toen hij onderzoek deed voor een artikel over Bob Dylan. Hij vond het manuscript vorig jaar, onder meer dankzij de hulp van Guthries dochter Nora.

Guthrie was een zeer productieve muzikant en tekstschrijver. Hij is onder meer bekend van het lied This Is Your Land. Hij schreef en zong vaak over de armen en minderbedeelden. Guthrie was door dat sociale activisme niet overal even populair. Bij de jonge Bob Dylan was hij dat wel; de ster wijdde het lied Song to Woody aan hem.