Artiesten op de bres voor Vondelpark-theater

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min

AMSTERDAM (Novum) - Het met sluiting bedreigde Vondelpark Openluchttheater in Amsterdam heeft de hulp ingeroepen van artiesten en muzikanten. Onder anderen Hind, Peter Faber, Monique Klemann en Candy Dulfer spreken zich in online filmpjes uit tegen de sluiting van het theater.

Het zomerpodium krijgt nu nog 184 duizend euro per jaar van de stad om in de zomermaanden gratis toegankelijk voorstellingen te organiseren. De Amsterdamse Kunstraad adviseerde in juni echter dat het theater geen geld meer moet krijgen uit de cultuurbegroting van de gemeente.

Met de korte filmpjes van bekende artiesten hoopt de organisatie de gemeenteraad ervan te overtuigen dat het theater moet blijven bestaan. De gemeente besluit dit najaar over de verdeling van cultuursubsidies in de stad.

Het is niet de eerste keer dat het openluchttheater met sluiting wordt bedreigd. In 2008 dreigde de subsidie gehalveerd te worden, maar werd sluiting voorkomen na breed verzet tegen de plannen. Op het podium in het park worden sinds de jaren zeventig in zomerweekeinden gratis voorstellingen georganiseerd.