Subsidie voor nieuw onderkomen afgebrand theater

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min

DEN BOSCH (Novum) - De provincie Noord-Brabant wil het Helmondse theater 't Speelhuis, dat in december door een brand werd verwoest, 840 duizend euro geven om een tijdelijk onderkomen op te knappen. Dat meldt de provincie woensdag.

De gemeenteraad besloot eerder het theater tijdelijk te huisvesten in de kerk Onze Lieve Vrouwe Tenhemelopneming. Om de kerk geschikt te maken voor theatervoorstellingen is wel een restauratie nodig. De bedoeling is dat de eerste voorstelling in het voormalige godshuis begin volgend jaar te zien is.

Provinciale Staten moet nog wel instemmen met het subsidieverzoek van de gemeente, maar op dat punt lijken geen problemen te gaan ontstaan. De Provinciale Staten gaven het provinciebestuur in juli namelijk de opdracht te kijken of de provincie het theater kan helpen.

Het monumentale theater van 't Speelhuis van de hand van architect Piet Blom, dat in 1977 werd geopend, raakte eind december zwaar beschadigd bij de brand. Ook enkele kubuswoningen liepen forse schade op.