Culturele seizoen van start met 35e Uitmarkt

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min

AMSTERDAM (Novum) - Het culturele seizoen wordt vrijdagavond in Amsterdam geopend met de 35e editie van de Uitmarkt. Bezoekers kunnen tot en met zondag voorproefjes krijgen van het aanbod aan toneelstukken, musicals, dansvoorstellingen en concerten dat komend seizoen te zien is op Nederlandse podia.

Wie de opening van de Uitmarkt op het Museumplein wil bijwonen, doet er verstandig aan een paraplu mee te nemen. Hoewel het overdag en aan het begin van de avond overwegend droog blijft, moet later op de avond rekening worden gehouden met buien.

Bezoekers van de buitenluchtconcerten van onder meer Van Dik Hout en Trijntje Oosterhuis krijgen zaterdag te maken met veel neerslag door een 'grote grijze massa' die boven het land hangt, meldt weeronline.nl. De temperatuur komt het hele weekeinde nauwelijks boven de 20 graden uit. Daarmee zijn de weersvoorspellingen marginaal beter dan vorig jaar.

Cultuurliefhebbers die het liever droog houden of even weg willen uit de regen, kunnen hun toevlucht zoeken op plekken als het Delamar Theater, Theater Bellevue, de Melkweg en Paradiso. In totaal zijn vierhonderd voorstellingen te zien op 33 verschillende locaties.

Vorig jaar trok de Uitmarkt ondanks het slechte weer 450 duizend man. De binnenlocaties waren toen tot de nok toe gevuld met bezoekers.