Maxima zwemt door Amsterdamse grachten

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min

AMSTERDAM (Novum) - Prinses Máxima heeft zondag meegezwommen in de Amsterdam City Swim. Zij startte rond 14.30 uur en werd, nadat ze het parcours van 2028 meter had afgelegd in zo'n vijftig minuten, binnengehaald door prins Willem-Alexander en hun drie dochters. Door de in totaal elfhonderd deelnemers werd ruim 629 duizend euro opgehaald met de actie.

De organisatie van de zwemtocht is laaiend enthousiast over de deelname van de prinses, die in wetsuit en oranje badmuts het water inging. "Wat een koningshuis hebben wij" en "Maxima... wat ben je stoer", meldt de stichting ALS op Twitter.

De zwemtocht door de Amsterdamse grachten en de Amstel werd zondag voor het eerst georganiseerd. Het geld dat de stichting ALS met het evenement inzamelde, wordt gebruikt voor onderzoek naar de neurologische ziekte Amyotrofe laterale sclerose (ALS).

Onder de deelnemers waren onder anderen Pieter van den Hoogenband, Jacco Verhaeren, Femke Heemskerk en andere topsporters en BN'ers. De zwemtocht begon bij het Marine Etablissement en eindigde in de Keizersgracht.