Minder subsidiebezwaren bij Fonds Podiumkunsten

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min

AMSTERDAM (Novum) - Bij het Fonds Podiumkunsten zijn 35 bezwaren binnengekomen tegen de subsidiebesluiten voor de komende jaren. Het aantal bezwaren ligt lager dan vier jaar geleden, toen 52 instellingen protest aantekenden. De tegenstand komt in het licht van de bezuinigingen bovendien niet als verrassing, meldt het fonds.

Door de besparingen van het rijk op subsidies krijgen vanaf volgend jaar nog tachtig in plaats van 118 instellingen vier jaar lang subsidie. Vooral instellingen die een positief advies van het fonds hadden gekregen maar door geldgebrek toch geen subsidie krijgen trokken aan de bel.

Theatergroep De Appel, het Grachtenfestival, het Jazz Orchestra of the Concertgebouw, het Onafhankelijk Toneel en Theaterfestival Boulevard zijn enkele van de instellingen die bezwaar hebben gemaakt. Deze kregen allen een positief advies, maar geen subsidie.

In totaal vroegen dit jaar 203 instellingen de meerjarige subsidie aan bij het Fonds Podiumkunsten. De tachtig succesvolle instellingen zijn goed voor ongeveer 39,4 procent van dat totaal. Percentueel is het aantal toekenningen daarmee ongeveer gelijk aan 2009, toen 40,7 procent van de aanvragen werd gehonoreerd.