Politie zoekt nachtwerkers in zaak kunstroof

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min

ROTTERDAM (Novum) - In de zaak van de kunstroof uit de Kunsthal in Rotterdam zoekt de politie mogelijke getuigen onder mensen die 's nachts werken. Het gaat bijvoorbeeld om taxichauffeurs en medewerkers van het nabijgelegen Erasmus MC. Behalve naar getuigen zoekt de politie ook nog steeds naar meer camerabeelden.

Nachtwerkers worden gericht benaderd tijdens flyeracties. In de omgeving van het museum aan de Westzeedijk worden stoepborden geplaatst met het verzoek om camerabeelden en informatie over de roof van zeven kostbare schilderijen in de nacht van maandag op dinsdag.

Overigens zegt de politie al veel camerabeelden uit de ruime omgeving van de Kunsthal te hebben verzameld. Die beelden moeten nog wel worden bekeken op bruikbare informatie.

De dieven kwamen binnen via een deur aan de achterkant van het gebouw. Onder de gestolen werken zitten doeken van Pablo Picasso, Henri Matisse, Paul Gauguin en Claude Monet. De geschatte waarde van de buit bedraagt tussen de vijftig en honderd miljoen euro.

Over de beveiliging heerst onduidelijkheid. Beveiligers van het museum zeggen in Metro dat de deur van de Kunsthal niet op het nachtslot stond. Een woordvoerder van het museum wilde vrijdagochtend niet op de berichtgeving ingaan, maar directeur Emily Ansenk zei tegen RTV Rijnmond dat het verhaal onzin is, maar wilde niet zeggen dat de deur wél op het nachtslot zat.