Kunsthal viert verjaardag ondanks roof

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min

ROTTERDAM (Novum) - De Kunsthal viert zijn twintigjarig bestaan dit weekeinde zoals gepland met een cultureel festival. Ondanks de 'donkere wolk' die na de grote kunstroof van vorige maand over de jubileumviering hangt, zijn er volgens een woordvoerder van het Rotterdamse museum ook genoeg redenen om 'trots terug te kijken' op de afgelopen twee decennia.

Het is donderdag precies twintig jaar geleden dat de Kunsthal zijn deuren opende. Dat wordt op locatie gevierd met muziek, poëzie, dans, circus, theater en film, 'al zijn we wat minder blij dan we zouden zijn geweest', geeft de zegsvrouw toe.

Directeur van de Kunsthal Emily Ansenk staat donderdagavond in haar toespraak ook stil bij de diefstal van zeven schilderijen uit de collectie van de Triton Foundation. De kunstwerken uit de privécollectie zijn samen tientallen miljoen euro's waard.

Op vrijdag- en zaterdagavond is het expositiegebouw open voor publiek. Of de Kunsthal daarvoor extra beveiligingsmaatregelen heeft genomen, wil een woordvoerder niet zeggen. Direct na de roof zijn extra maatregelen genomen om de beveiliging aan te scherpen.

Het onderzoek naar de kunstroof gaat ondertussen gewoon door. De politie heeft de afgelopen week zes tips binnengekregen, zo liet een woordvoerder donderdag weten. De teller staat nu op 112 tips, waarvan de bruikbaarheid en waarde moet worden onderzocht. Aan de zaak werken twintig rechercheurs. Of er al zicht is op mogelijke daders, is niet duidelijk.