Kunsthal toont oeuvre Jean Paul Gaultier

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min

ROTTERDAM (Novum) - Bij de Kunsthal in Rotterdam zijn in het voorjaar meer dan 140 creaties van Jean Paul Gaultier te zien. Het gaat om de eerste internationale tentoonstelling over de Franse couturier, meldde de expositieruimte donderdag.

De Kunsthal werkte voor de expositie, The Fashion World of Jean Paul Gaultier: From the Sidewalk to the Catwalk, samen met het Montreal Museum of Fine Arts en het Maison Jean Paul Gaultier. De mode die erin te zien is, geeft een overzicht van het oeuvre van de ontwerper sinds hij in 1976 doorbrak.

Een deel van de creaties is niet eerder tentoongesteld, zoals bruiklenen van Madonna en filmkostuums voor regisseur Pedro Almodóvar. Ook de door Gaultier gemaakte ontwerpen uit de futuristische film The Fifth Element zijn te zien. De tentoonstelling markeert het 35-jarig bestaan van Gaultiers modelijn.

De modefotografie blijft evenmin onbelicht. In de tentoonstelling, die op 10 februari opengaat voor publiek, zijn werken van fotografen als David LaChapelle, Richard Avedon en Anton Corbijn opgenomen.