Oostenrijkse lawine verspert wintersporters de weg

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min

WENEN (Novum) - Wintersporters die vanaf vrijdag willen afreizen naar Oostenrijk moeten rekening houden met problemen op de weg. Sneeuwval in combinatie met stormachtige wind zorgen voor veel problemen op de gladde wegen. De westelijke deelstaat Vorarlberg is donderdag door een lawine van de buitenwereld afgesloten, zo meldt de ANWB.

Alle wegen tussen Vorarlberg en Tirol zijn als gevolg van de lawine gesloten. Op veel andere wegen is sprake van gladheid. De ANWB raadt reizigers aan winteruitrusting voor de auto mee te nemen.

Het winterweer zorgt ook in andere Europese landen voor problemen op de weg. De ANWB waarschuwt voor gladheid op de wegen in Duitsland. Duitse meteorologen verwachten dat het weer pas na het weekend opklaart.

Waar de zware sneeuwval voor het verkeer vooral problemen oplevert, biedt het voor wintersporters die op de plaats van bestemming zijn gearriveerd juist een voordeel. De zware sneeuwval zorgt voor optimale omstandigheden in wintersportgebieden, aldus weeronline.nl.