Vijf Groningse evenementen krijgen subsidie

Door Redactie Nationale Recreatiegids
4 min

GRONINGEN - De provincie Groningen heeft in totaal 62.500,- euro aan subsidies vrijgemaakt voor vijf grote evenementen in 2012. Het gaat om de Nellie Cooman Games, Eurovoetbal, Groningsch Peil 2012, de Slag bij Heiligerleeen Festival Waterbei. De subsidies zijn afkomstig uit het Budget Evenementen.

Subsidie per evenement
De vijf evenementen kunnen de volgende bedragen tegemoet zien:

  • Nelli Cooman Games: 17.500,- euro. Tijdens dit sportevenement, dat plaatsvindt op 16 en 17 juni in Stadskanaal, zijn topsporters van over de hele wereld aanwezig. Ook is er aandacht voor invalide sporters.
  • Eurovoetbal: 17.500,- euro. Het internationale jeugdvoetbaltoernooi wordt dit jaar voor de 36e keer gehouden en vindt plaats van 26 tot en met 28 mei in Groningen.
  • Groningsch Peil 2012: 10.000,- euro. Dit vierdaagse muziekfestival is ervoor bedoeld om een podium te bieden aan beginnende bands. In 2012 wil de organisatie ook uitbreiden naar andere steden en dorpen in de provincie.
  • Slag bij Heiligerlee: 5.000,- euro. Het is dit jaar precies 444 jaar geleden dat de Slag bij Heiligerlee en Westerlee plaatsvond. Voor Hemelvaart worden beide dorpen veranderd in zestiende-eeuwse kampementen.
  • Festival Waterbei: 12.500,- euro. De Stichting Evenementen Winschoten wil jaarlijks een aansprekend internationaal straatfestival organiseren in en rond het centrum van Winschoten, met muziek en theater.

Er zijn in totaal elf aanvragen voor subsidie ingediend. De zes afgewezen verzoeken voldeden niet aan de criteria van het Budget Evenementen.

© Nationale Recreatiegids