Racoon gaat in najaar de theaters in

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min

GRONINGEN (Novum) - Racoon trekt dit najaar langs een aantal Nederlandse theaters met de Liverpool Rain Theater Tour. De toer start 27 september in thuisbasis Goes en eindigt 28 december in Groningen, liet het management dinsdag weten. De kaartverkoop is inmiddels gestart.

De Zeeuwse band reisde eerder al met een clubtoer Liverpool Rain door Nederland. Zo stonden de muzikanten, bekend van hits als No Mercy, afgelopen zaterdag in de Heineken Music Hall in Amsterdam. "We zijn altijd een band van uitersten geweest", zegt zanger Bart van der Weide. "Na een geweldig optreden in de Heineken Music Hall zoeken we dit najaar de intimiteit van het theater op."

Toch wordt volgens Van der Weide de theatertoer niet totaal anders dan de clubtoer. "De insteek blijft uiteraard hetzelfde. Dat mensen na afloop met een goed gevoel naar huis gaan, daar gaan we voor."

Tijdens de tournee worden hits als Love You More en Feel Like Flying gespeeld, maar ook veel liedjes van het nieuwste album Liverpool Rain, waaronder Took a Hit en Don't Give Up the Fight. De band staat in het najaar onder meer in het Delamar Theater in Amsterdam en het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam.