Karin Bloemen met Witte Nar langs theaters

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min

AMSTERDAM (Novum) - Karin Bloemen doet met haar nieuwe voorstelling Witte Nar een groot aantal Nederlandse theaters aan. De show wordt dit najaar ontwikkeld en is volgend jaar tussen 28 januari en 13 juni te zien in onder meer het Delamar Theater in Amsterdam en de Stadsschouwburg in Haarlem. Kaarten zijn inmiddels in de verkoop gegaan.

De 51-jarige comédienne laat weten voor het theaterstuk terug te gaan naar de basis. Tijdens haar laatste voorstelling Absobloodylutely Bloemiliciously Fanf*ckintastic stond Bloemen op het podium met haar bandleden, achtergrondzangers en danseressen. Maar voor Witte Nar betreedt ze het toneel weer alleen, onder begeleiding van haar La Bloemen Band.

De actrice vroeg zich vijftien jaar geleden in haar voorstelling Kameleon af of ze later in de goot zou eindigen, of in de karaokebar van Gerard Joling. In Witte Nar geeft Bloemen antwoord op deze vraag. Ze heeft het stuk naar haar bijnaam Witte Nar vernoemd. Ze kreeg deze naam omdat ze als kind al kon sarren en narren.