Stranden lopen opnieuw vol

Door Redactie Nationale Recreatiegids
4 min

ROTTERDAM (Novum) - De Nederlandse stranden kunnen ook woensdag rekenen op topdrukte. Veel zonliefhebbers trekken er net als maandag en dinsdag weer op uit om de dag aan de kust door te brengen. In populaire badplaatsen als Zandvoort, Scheveningen, Hoek van Holland en Bergen lieten de eerste badgasten zich al vroeg zien. Dat leverde 's ochtends nog weinig file op.

De wegen naar de kust lopen rond 10.30 uur 'mondjesmaat' vol, laat een woordvoerder van de ANWB weten. Hij verwacht de grootste drukte tussen 12.00 en 13.00 uur. Vooral op de A12 richting Scheveningen en op de A58 voor de Vlaketunnel richting de Zeeuwse stranden wordt het waarschijnlijk net als dinsdag weer druk.

De ANWB en de politie raden strandgangers aan om het openbaar vervoer te pakken. De NS zet op de trajecten richting Zandvoort en Hoek van Holland meer materieel in. "Dat komt neer op een extra treinstel", laat een woordvoerder weten. In Noordwijk worden woensdag en donderdag gratis strandpendelbussen ingezet.

De Nederlandse Vereniging van Strandexploitanten Noordzeestrand (NVSN) denkt dat het mede door de zonnige week 'nog goed komt deze zomer'. Een strandtent heeft jaarlijks zo'n dertig mooie dagen nodig. Nu zitten ze, ondanks het slechte weer van de afgelopen maand, ongeveer op de helft.

Aan de Nederlandse kust wordt het woensdag zo'n 23 graden. De temperatuur loopt in het binnenland verder op naar mogelijk 29 graden in het zuidoosten. Het RIVM waarschuwt woensdag voor de sterke straling van de zon, zonkracht 7. De kans op verbranding is daardoor extra groot.