Leiden staat bol van activiteiten tijdens 3FM Serious Request

Door Redactie Nationale Recreatiegids
5 min

LEIDEN - Het Glazen Huis van 3FM Serious Request staat van 18 tot en met 24 december in Leiden. Leiden is er helemaal klaar voor en het gaat een fantastische week worden. Niet alleen in en rondom het Glazen Huis is er van alles te doen, maar ook in de rest van de stad vinden allerlei activiteiten plaats. Leiden is daarom een bezoek meer dan waard tijdens de 3FM Serious Request-week.

Het Glazen Huis staat dit jaar op een unieke locatie, namelijk op het water, aan de Beestenmarkt. Zondagavond 18 december worden de 3FM DJ's Gerard Ekdom, Timur Palin en Coen Swijnenberg in het Glazen Huis opgesloten door niemand minder dan Gary Lightbody, zanger van de internationale band Snow Patrol. Deze band zal die avond ook een spetterend optreden verzorgen. Daarna zal zeven dagen lang, 24 uur per dag, radio worden gemaakt in het Glazen Huis.

In en rondom het Glazen Huis vinden allerlei acties plaats om geld op te halen voor het goede doel van het Rode Kruis ‘Moeders die getroffen zijn door oorlog en conflicten'. Op kerstavond, 24 december, worden de DJ's uit het Glazen Huis bevrijd en zal een spetterend eindfeest plaatsvinden bij Molen de Valk met onder andere een optreden van de wereldberoemde DJ Armin van Buuren.

Ook in de rest van Leiden is veel te doen tijdens deze actieweek. Zo bouwt Museum Boerhaave een heuse energiefabriek om energie op te wekken voor het Glazen Huis en bij Museum Volkenkunde is een foto-expositie te zien dat betrekking heeft op het Serious Request-thema. Het LVC, het Leidse Muziekpodium, heeft de gehele week een programma dat 24 uur per dag zal duren, met een aaneenschakeling van bijzondere optredens van artiesten uit alle genres.

Middenin het centrum van Leiden kan geschaatst worden op een sfeervol ingerichte ijsbaan met daarbij een heuse kerstmarkt met leuke kerstactiviteiten. Tot slot zijn er allerlei actiepleinen ingericht waar de hele week diverse acties zullen plaatsvinden voor het goede doel.

© Nationale Recreatiegids