Vakantiebeurs voor Bijzondere Reizen

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min

AMSTERDAM - Op zaterdag 7 januari en zondag 8 januari opent de Beurs van Berlage haar deuren voor de eerste "Amsterdamse Vakantiebeurs voor Bijzondere Reizen". Voor het eerst in Europa vindt deze nieuwe zeer grote culturele publieksvakantiebeurs met accent op bijzondere reizen plaats.

Was het vroeger gangbaar om in januari te oriënteren op strandvakanties en campings in het buitenland, de Amsterdamse vakantiebeurs met 107 verschillende specialisten laten op 2500 m2 zien wat er mogelijk is als er van de gebaande paden afgeweken wordt.

Er zijn reisorganisaties met kloosterwandelingen door Limburg en Brabant door pelgrim Henricus tot kamelen- en yaktochten in ruige gebieden als Binnen-Mongolië en Tibet.

Er worden echter ook culturele vakanties aangeboden in Oman in een luxueuze Berber omgeving, safaris op hoog niveau in Uganda en Tanzania en helikopterski vakanties in Canada, Het criterium voor deelname aan deze beurs is dat aanbieders zelf kennis in huis hebben van de door hen aangeboden reizen.

Veel ondernemingen zijn nog nooit op deze manier op een beurs samengebracht en waren niet eerder voor een groot publiek toegankelijk.

© Nationale Recreatiegids