Opening skidomein Paradiski

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min

LA PLAGNE - Het Franse skidomein Paradiski (Les Arcs/Peisey Vallandry-la Plagne) ende kabelbaan Vanoise Express, die de drie skistations met elkaar verbindt, worden op zaterdag 17 december vanaf 9 uur 's ochtends geopend. Op deze dag kunnen skiërs genieten van een winters decor in eengebied met in totaal 425 kilometer aan skipistes.

Een team staat klaar om de eerste bezoekers te verwelkomen en zorgt momenteel voor de finishing touch: de pistes worden skiklaar gemaakt, debewegwijzering wordt gecontroleerd en de skiliften worden onderworpen aan een laatste technische controle.

Meer dan 70 procent van het skidomein ligt op een hoogte van meer dan 2000 meter. Dat is de hoogte waarop de weersomstandigheden perfect zijn voor wintersport (deze donderdag wordt er overdag een constante temperatuur van nul graden voorspeld op een hoogte van 1500 meter, 's nachts zal hetvriezen).

Acht jaar na zijn oprichting ontvangt het skidomeinParadiski - met de drie skistations Les Arcs, Peisey-Vallandry en La Plagne - steeds meer toeristen uit Frankrijk en daarbuiten. Voor het winterseizoen 2011/2012 investeerden de skiliftbedrijven 21,7 miljoen euro in Paradiski voor de bouw en vervanging van de liften, de aankoop van nieuwe sneeuwkanonnen en het herstel van de oude.

© Nationale Recreatiegids