Ideeenbeurs met toekomstpotentieel

Door Redactie Nationale Recreatiegids
4 min

GRONAU - Op 15 december organiseerde de EUREGIO in Hotel Driland in Gronau een workshop over grensoverschrijdend toerisme met het doel een volgende stap te zetten ter verbetering van de grensoverschrijdende toeristische structuren. De behoefte aan het uitwisselen van vakkennis en netwerkvorming is groot. Meer dan 100 vertegenwoordigers van toeristische organisaties en bedrijven uit de Duits-Nederlandse grensregio hebben actief meegewerkt.

In de inleiding betoogde zelfstandig consulent Oliver Becker dat het mogelijk is om met een frisse kijk op het gastheerschap nieuwe enthousiaste gasten te werven. Daarna konden de aanwezigen zelf de thema´s voor de aansluitende workshops aandragen.

Hoewel de deelnemers eerst nog moesten wennen aan dit concept van 'open space workshops', waren de organisatoren en het adviserende Consultantbureau 'Compass' uit Keulen er zeker van dat hiermee waardevolle resultaten voor de verdere ontwikkeling van het toerisme konden worden behaald.

In de verschillende groepen werden interessante gesprekken en constructieve discussies gevoerd over thema´s als cross-marketing, het kwalificeren van grensoverschrijdende fietsroutes, social media en viralmarketing. Doordat de groepen zowel uit Nederlandse als Duitse deelnemers bestonden, speelde met name het 'van elkaar leren' een belangrijke rol.

In bijna alle workshops werd vastgesteld dat intensievere samenwerking in kleinere kring rondom een bepaald thema wenselijk is. De EUREGIO kan bij het samenbrengen van deze groepjes een belangrijke rol spelen.

© Nationale Recreatiegids