Toeristische ontwikkelingen buurlanden positief

Door Redactie Nationale Recreatiegids
4 min

UTRECHT - Buurlanden Duitsland en België zijn positief over de ontwikkeling van hun vakantie-industrie. Tijdens de opening van de CMT vakantiebeurs in Stuttgart schetsten diverse deskundigen een positief beeld en in Vlaanderen blikte minister van Toerisme, Geert Bourgeois, positief terug op het vakantieseizoen 2011, zo meldt Pretwerk.

In Stuttgart werd een rooskleurig beeld geschetst. Duitsland heeft een prima vakantiejaar achter de rug. De UN World Travel Organisation (UNWTO) verwacht voor 2012 een groei van 3,5 procent waarvan de Duitsers denken te kunnen profiteren.

De Duitse vakantieganger lijkt zich weinig aan te trekken van de onzekerheid over de euro of de economische crisis. 24 procent van de Duisters is van plan om meer te reizen in 2012 en 29 procent verwacht meer geld uit te gaan geven.

Ook in Vlaanderen zit het toerisme in de lift. Minister van Toerisme, Bourgeois, maakte de cijfers bekend. Van begin januari tot en met september 2011 zijn er 3,6 procent meer overnachtingen geboekt dan in dezelfde periode in 2010.

Vooral de kunststeden deden het goed met groeicijfers van 6,5 procent in Mechelen, 5,2 procent in Antwerpen en 12,7 procent in Brugge. Aan de kust groeide het aantal overnachtingen met 0,6 procent.

Het aantal aankomsten (toeristen en zakenlieden) groeide in de eerste negen maanden van 2011 met 5,2 procent. Ook in Vlaanderen is de trend dat de verblijven gemiddeld gezien korter worden.

© Nationale Recreatiegids