TicketVeiling.nl groeit gestaag ondanks crisis

Door Redactie Nationale Recreatiegids
4 min

OEGSTGEEST - Vandaag bestaat Ticketveiling.nl precies een half jaar. De website verkoopt toegangsbewijzen voor onder meer entertainment, shows, evenementen, voetbalwedstrijden en sauna's via een veilingsysteem. Een opzet die floreert in tijden van crisis, zegt commercieel directeur Lenneke Heijmans. Ze ondersteunt die visie met cijfers. ,,De site trekt ruim 400.000 bezoekers per maand. Consumenten bepalen zelf de prijs en dat spreekt aan."

Heijmans reageert opgetogen op de groei die de onderneming doormaakt. ,,We zijn begonnen met twee mensen. Inmiddels zijn vijftien fulltime krachten actief op ons kantoor in Oegstgeest. Het personeelsbestand groeit mee met de site. Het gaat allemaal erg snel." De site is niet de enige nieuwkomer op de online veilingmarkt.

,,Er ontstaan voortdurend nieuwe initiatieven en de meesten verdwijnen ook snel weer. De ontwikkeling van software, het afhandelen van de veilingen en het maken van afspraken met aanbieders is een serieuze zaak die een professionele aanpak vergt. Dat wordt vaak onderschat. Bovendien is een lange adem nodig om traffic te genereren en een database op te bouwen."

Inmiddels hebben iets meer dan 61.000 consumenten - voornamelijk vrouwen - een profiel aangemaakt op Ticketveiling.nl. ,,Dat aantal groeit elke dag." Grootste concurrent op de markt is Vakantieveilingen.nl, legt Heijmans uit. Ze stelt daar niet bang voor te zijn.

,,Er was lange tijd sprake van een monopoliepositie. Dat is geen wenselijke situatie. Niet voor de consument maar zeker ook niet voor de aanbieders. Wij hebben dat monopolie doorbroken en de markt gezonder gemaakt." Er is voldoende ruimte voor twee grote spelers, zegt ze.

,,De feiten bewijzen dat. We kunnen heel goed naast elkaar bestaan en bedienen elk een eigen deel van de markt."

© Nationale Recreatiegids