Wadlopen leukste natuurbelevenis 2011

Door Redactie Nationale Recreatiegids
4 min

PIETERBUREN - Wadlopen is door beleveniswinkel Nature’s Gift uitgeroepen tot leukste en populairste natuurbelevenis in 2011. Op maandag 19 maart is in de haven van Lauwersoog de Nature’s Gift Award overhandigd aan Stichting Wadloopcentrum Pieterburen.

Populaire natuurbelevenissen
Vandaag op dinsdag 20 maart begint officieel de lente. Het startschot voor leuke dingen doen in de natuur. Gisteren is op een overwegend zonnige lentedag de Nature’s Gift Award uitgereikt aan de leukste en populairste natuurbelevenis in 2011. Wadlopen mag een jaar lang deze titel dragen. “Andere kanshebbers waren een overnachting in de natuur ineen trekkershut en paardrijden langs het strand van Scheveningen”, aldus Bjorn Duis van Nature’s Gift.

Wadlopen
Nederlanders zijn afgelopen jaar massaal gaan wadlopen. De boot op, zeehonden zien en vooral struinen van zandplaat naar zandplaat door het unieke Nederlandse Waddengebied. Stichting Wadloopcentrum Pieterburen regelt jaarlijks ruim 250 leuke wadlooptochten voor jong en oud. Meer dan 85 wadloopgidsen zorgen voor een educatieve en veilige dag. Bestuurslid Mark de Waard is vooral trots en voelt zich een gelukkig man. “Een extra blijk van waardering voor onze organisatie”.

Nature’s Gift
Nature’s Gift is onderdeel van Doen & Co en is aanbieder van de leukste belevenissen in de natuur. Een ontdekkingstocht over de Wadden, een excursie met een gids (veelal via SBB of IVN), overnachting in een trekkershut en een vaartocht in Giethoorn. Kijk op www.naturesgift.nl voor een overzicht van alle belevenissen.

© Nationale Recreatiegids