Provincie Friesland op Boot Holland 2012

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min

LEEUWARDEN - Van tien tot en met vijftien februari wordt de watersportbeurs Boot Holland in Leeuwarden weer gehouden. De provincie Fryslân speelt een grote rol bij de ontwikkeling van de watersport in Friesland. Of het nu gaat om het bevorderen van elektrisch varen, het bevaarbaar maken van de Noordelijke Elfstedenroute of een campagne voor veilig varen.

Zeilboot
Het Friese Merenproject en de afdeling Nautische Zaken hebben een gezamenlijke stand met informatie over onder andere de nieuwe sluis bij Stavoren, de mogelijkheden van elektrisch varen en de werkzaamheden aan de Noordelijke Elfstedenvaarroute. Ook is er informatie te vinden over de masterplannen voor de verbetering van toegangspoorten en watersportkernen in Fryslân. Zoals de plannen voor Earnewâld en Franeker.

Speciale aandacht is er voor de nieuwe campagne ‘Handle je pk's'. Deze wijst jongere watersporters erop wat de regels en de gevaren zijn van snelvaren. Met een speciale vaarsimulator kunnen bezoekers hun vaarkunsten en kennis van de vaarregels testen.

Er wordt een tipje van de sluier opgelicht van ‘De Skipper'. Op dit online platform kan de watersporter zijn vaarvakantie of vaartocht in Noord-Nederland en -Duitsland straks tot in de puntjes voorbereiden en beleven.

Met 47.000 bezoekers uit binnen- en buitenland is Boot Holland de belangrijkste beurs aan de start van het watersportseizoen. De stand bevindt zich in de Friezenhal van het WTC Expo te Leeuwarden.

© Nationale Recreatiegids