Water in Oosterschelde weer veilig

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min

SCHOUWEN-DUIVELAND (Novum) - De Oosterschelde is veilig. Dat blijkt uit het onderzoek dat de Veiligheidsregio Zeeland heeft laten uitvoeren nadat een giftige alg in een kreek in Ouwerkerk was gevonden. Zwemmen in de Oosterschelde in de buurt van het gemaal wordt nog wel ontraden, vanwege pompactiviteiten.

Dinsdag werd groot alarm geslagen nadat in het oostelijke deel van de kreek op Schouwen-Duiveland de algensoort dinoflagellaat werd aangetroffen. Het water in het oostelijk deel van de kreek werd geïsoleerd en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Het probleemgebied is afgebakend, meldt de Veiligheidsregio Zeeland vrijdag.

Experts zoeken naar oplossingen om de besmetting in de kreek op te lossen. Omdat het om een niet-inheemse alg gaat, is de bestrijding volgens de veiligheidsregio echter ingewikkelder dan gedacht.

Donderdag werd het verbod op het oogsten van mosselen in de Oosterschelde al opgeheven. Eerder liet de veiligheidsregio al weten dat er geen aanwijzingen zijn dat er schelpdieren in de handel zijn die ongeschikt zijn voor consumptie.