Wintersporters boeken via nieuwe media

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min

GRONINGEN - De afgelopen weken is de vraag naar wintersportgerelateerd nieuws sterk gestegen. Bij het vallen van de eerste grote sneeuwbuien van twee weken terug verdubbelde het aantal bezoekers naar weer- en sneeuwinformatie websites. Wintersporters houden bij het boeken van een last-minute vakantie meer en meer rekening met de te verwachten weer- en sneeuwcondities.

"Twee weken terug verdubbelde het bezoek naar onze website direct na het verschijnen van de eerste positieve sneeuwberichten, zegt Jacco Tas commercieel directeur van Bizztravel." "Niet alleen het bezoek aan de website neemt weer sterk toe, ook de behoefte aan sneeuwinformatie".

Het bedrijf speelt hierop in door de sneeuwhoogte-app uit te breiden met sneeuwverwachting en weersverwachting, maar ook live webcambeelden en een up to date videoweerbericht.

Weerman Hajo Smit van wintersportweerman.nl ziet ook een duidelijke toename. "Ben je fanatiek wintersporter, dan gaat je stemming op en neer met de sneeuwhoogtes en de sneeuwverwachting. Duizenden volgers van de videoweerberichten of via de Sneeuwhoogte-apps voor iPhone en Android beleefden de verrassende overgang naar het huidige sneeuwrijke weertype van dichtbij."

© Nationale Recreatiegids