Sascha Visser opent vakantiebeurs

Door Redactie Nationale Recreatiegids
6 min

UTRECHT- Sascha Visser, finalist van Expeditie Robinson 2011, opent namens Gezondopreis.nl de vakantiebeurs. Daarna zal hij tijdens de perslunch, samen met reisziekteexpert dr. David Overbosch, de resultaten van een door TNS Nipo gehouden onderzoek onder ruim 500 respondenten, delen. Het onderzoek ontkracht enkele ‘broodje aap' verhalen over gezond op reis gaan en gezond weer thuis komen.

Gezondopreis.nl stelt zich ten doel om vakantiegangers en zakenreizigers bewust te maken van gezondheidsrisico's en preventie van infectieziekten. Een groot deel van de reizigers is onbekend met mogelijke risico's voor hun gezondheid van veelvoorkomende infectieziekten in populaire vakantielanden. Zij nemen geen voorzorgsmaatregelen om hun (goede) gezondheid tijdens en na hun vakantie vast te houden. De voorlichtingscampagne 'Gezondopreis.nl' is voor het vierde achtereenvolgende jaar hoofdsponsor van de vakantiebeurs.

Expeditie Robinson
Sascha Visser werd bekend van zijn rol in Onderweg naar Morgen en als presentator van meerdere programma's bij TMF. Afgelopen zomer reisde hij samen met 15 andere bekende Nederlanders en Vlamingen af naar de Filipijnen om mee te doen aan Expeditie Robinson, dé realityserie die draait om overleven op een onbewoond eiland.

Gratis voorlichting
Op de stand is gratis gezond op reisadvies te krijgen. Deze voorlichting over de risico’s, de preventieve maatregelen en eventuele vaccinaties wordt gegeven door reisverpleegkundigen van de GGD. Bezoekers van de vakantiebeurs kunnen dus met al hun vragen op het gebied van gezondheid en reizen op deze stand terecht.
 
Maarten Boomsma, woordvoerder van Gezondopreis.nl: ”Met deze praktische adviezen kunnen reizigers zich optimaal voorbereiden om na een prachtige reis ook weer gezond thuis te komen. Daarnaast kun je bij onze stand een screentest doen en hebben we een ‘levend gangpad.’ ”

Gezondheidsrisico’s niet alleen bij verre bestemmingen
"Nietalleen reizigers die naar verre bestemmingen gaan lopen risico op infectieziekten, ook dichterbij kunnen de hygiënische omstandigheden eenbedreiging vormen voor de gezondheid. Reizigers stellen zich vaak onbewust bloot aan gezondheidsrisico’s. Risico’s zitten soms in kleine en onbeduidende dingen, zoals een ijsje op een terras. Daarom is voorlichting zo ontzettend belangrijk", aldus woordvoerder Gezondopreis.nl.

De Vakantiebeurs 2012 is te bezoeken van woensdag 11 januari tot en met zondag 15 januari 2012 in de Jaarbeurs in Utrecht.

© Nationale Recreatiegids