Cityglamping trend voor 2012

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min

AMSTERDAM - Ruim één derde van de Nederlanders slaapt tijdens een vakantie in het buitenland in een tent of caravan volgens het CBS. Maar tijdens een stedentrip slapen de Nederlanders traditiegetrouw in een hotel. Als alternatief presenteert Keycamp Holidays 'city-camping' een concept waarbij het bruisende van een stedentrip wordt gecombineerd met rust, ruimte en natuur.

Bezoekers struinen langs culturele hoogtepunten, shoppen en genieten van het brede aanbod restaurants, om aan het eind van de dag weer tot rust te komen op de camping. Op een steenworp afstand van de stad, maar midden in de natuur. Cityglamping is kamperen in de stad met een vleugje extra glamour, bijvoorbeeld op een camping bij Parijs.

Naast Parijs, zijn de city-campings van Keycamp onder meer bij Barcelona, Nice, Lissabon en Rome. Alle campings liggen net buiten de stad. In Rome heeft de camping zelfs uitzicht op het Vaticaan. Doordat de campings vlot bereikbaar zijn met het openbaar vervoer, kan de auto ook helemaal worden thuisgelaten en vanuit Nederland afreizen met een (lowcost airline) vlucht.

© Nationale Recreatiegids