Geen crisis voor bed & breakfast in Nederland

Door Redactie Nationale Recreatiegids
4 min
AMSTERDAM - Bed & breakfasts in Nederland hebben het in 2011 goed gedaan. Ondanks de economische crisis nam het aantal reserveringsaanvragen op Bedandbreakfast.nl met bijna een vijfde toe. Ook het aantal B&B's opde website blijft toenemen. 
 
De B&B-eigenaren kregen in 2011 gemiddeld meer gasten over de vloer danhet jaar ervoor. Het aantal reserveringsaanvragen op Bedandbreakfast.nlgroeide harder dan het aantal B&B's op de website: In 2011 ontvingen de B&B's op Bedandbreakfast.nl 19,4 procent meer reserveringsaanvragen dan in 2010.
 
Hetaantal bed & breakfasts groeide vorig jaar met 7,5 procent tot een totaal van 4.248 op 31 december 2011.
Aljarenlang neemt de vraag naar B&B's toe en groeit het aantal accommodaties in Nederland. Bed & Breakfast Nederland (BBN) verwachtdat er ook in 2012 meer B&B's bij zullen komen.
 
Alleen al in het nieuwe jaar heeft BBN ruim twintig aanvragen ontvangen voor de B&B-startersgids. De grote vraag van toeristen naar B&B-accommodaties geeft aan dat er ruimte is voor nieuwe bed & breakfasts. Ook de economische crisis is een stimulans: een B&B kan een mooie bijverdienste opleveren.
 
Binnenkort lanceert BBN een nieuwe startersgids voor mensen die een B&B in Nederland willen starten. In de gids staat actuele informatie over de B&B-branche, wetgeving en marketing.
 
Klik hier voor meer informatie.
 
© Nationale Recreatiegids