Campagne Drenthe trekt ondernemers

Door Redactie Nationale Recreatiegids
4 min

ASSEN - Harmen Dekker en Ciska Molthof hebben besloten de stap naar Drenthe te maken. Binnenkort verhuizen ze met hun kinderen Levi en Iris naar het dorp Havelte en zullen zij een 17e eeuwse boerderij betrekken. Deelname aan het weekend Proefondernemen in Drenthe heeft hen overtuigd om voor Drenthe te kiezen en zich samen met hun kinderen te vestigen in Drenthe.

Als onderdeel van de landelijke Drenthe campagne om Drenthe op de kaart te zetten als de provincie om te wonen, te werken en te leven heeft Marketing Drenthe vorig jaar oktober het weekend ‘Proefondernemen in Drenthe' georganiseerd. Gedurende dit weekend konden ondernemers uit de rest van Nederland kennis maken met het combineren van wonen en werken in vrijkomende agrarische bedrijven.

Regelgeving rondom bestemmingswijzigingen van agrarische bedrijven zijn namelijk versoepeld. Bovendien is het een ultieme vorm om wonen en werken te combineren in een landelijke omgeving van rust, ruimte en natuur. Ook Harmen en Ciska zijn zich hier van bewust en hebben de knoop door gehakt en de definitieve stap gezet van Breda naar Drenthe.

Zij zijn op zoek gegaan naar een boerderij waar zowel ruimte is om te wonen als te werken. Hierbij ging de voorkeur uit naar een boerderij waarbij ook de mogelijkheid is tot ruim kantoor met uitbreidingsmogelijkheden voor Isenburg Beheer BV, de onderneming van Harmen en de onderneming van Ciska, een coachpraktijk, Allegro Coaching en Training.

Deze week betrekken ze tijdelijk een woning in Havelte en starten ze met de verbouwing van hun eigen boerderij aan de Kosterijstraat in Havelte. Ook in 2012 zal de campagne Proefondernemen in Drenthe worden voortgezet. Samen met het Ontwikkelingsbureau Veenhuizen wordt een campagne rondom Veenhuizen ingezet.

© Nationale Recreatiegids