Sector klaagt over toerisme tijdens Spelen

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min

LONDEN (Novum/AP) - De Olympische Spelen hebben het toerisme in Londen en Groot-Brittanniƫ geen goed gedaan. 88 procent van de bedrijven uit de Britse toeristische sector zegt tijdens de Spelen minder inkomsten te hebben geboekt dan in dezelfde periode een jaar eerder. Dat blijkt uit een rondvraag door de Britse organisatie van touroperators UKinbound.

De daling van de inkomsten betekent overigens niet dat er ook minder toeristen naar Londen zijn gekomen. De bezettingsgraad van de Londense hotels lag op tachtig procent, aldus de zegsman. Dat is een normaal gemiddelde voor augustus.

Volgens de Britse brancheorganisatie voor de toeristische sector hebben de olympische toeristen vooral de hand op de knip gehouden. "De mensen die naar de Spelen kwamen kijken, zijn niet veel de stad in geweest, zijn weinig gaan winkelen en niet heel veel uit eten geweest", zegt een woordvoerder.

Volgens de toerismeorganisatie hebben in totaal driehonderdduizend buitenlanders de Olympische Spelen bezocht. Dat is inclusief de sporters, sportbobo's en andere hoogwaardigheidsbekleders.

De officiƫle bezoekerscijfers tijdens de Olympische Spelen zijn pas volgende maand bekend.